22 april 2020 Nationale Zaaidag voor de bij

Benieuwd wanneer je moet zaaien? Doe het op 22 april! Deze dag is de Nationale Zaaidag, die in het leven geroepen werd door de Bijenstichting en imker Pim Lemmers. De afgelopen jaren gingen al duizenden mensen op 22 april naar buiten om te zaaien. Dat levert een heleboel voedselrijke bloemen op, én het creëert buzzz waardoor steeds meer mensen weten dat we beter met onze bijen om moeten gaan.

Buurttuin Poelenburg is een Voedselbank voor Bijen

‘Zaanse Cultuur Tempels’ 9 en 10 november 2019

In dit weekend kunnen inwoners van en bezoekers aan de Zaanstreek een bezoek brengen aan verschillende culturele instellingen die, naast hun reguliere aanbod, ook een extra of gratis activiteit aanbieden.

Buurttuin Poelenburg ‘De groene oase’ zal samen met ZPINK en PLBdoet een happening organiseren in de buurttuin, op Poelenburg 56 C. Tussen 11 en 16 uur op zaterdag 9 november a.s. zullen er rondleidingen gegeven worden op de tuin, zijn er verkwikkende erwtensoep en pannenkoeken, tegen een kleine bijdrage bij een verwarmend vuurtje. De entree is gratis.

Ons motto, onbekend maakt onbemind, zal door middel van ontmoeting en verhalen luister worden bijgezet en daarbij hopen we veel Zaankanters te ontmoeten en een indruk te geven van een unieke buurttuin in Poelenburg. 

Burendag / De Kunstroute 28-9-2019

De drie-jaarlijkse kunstroute midden in Poelenburg wordt gehouden op zaterdag 28 september a.s. Zie, kijk, luister en doe mee met de leuke interactieve kunstroute. Van 12.00 tot 17.00 is er op vijftien verschillende plekken wat te zien, te doen of te horen. Workshops breien, yoga, verhalen, houtsnijden, schilderijen en foto’s zijn nog maar een paar voorbeelden.

De aftrap van de kunstroute zal om 12.00 uur zijn in het Erasmushuis met een optreden van Wereldvrouwen (zingen samen). Verder die dag zullen op verschillende plaatsen een keur van activiteiten zijn. Uiteraard is ook op de Buurttuin Poelenburg ‘De Groene Oase’ voldoende te zien en te doen onder leiding van Stephanie.

Feestelijke opening Buurttuin Poelenburg!

Zaterdag 14 september 2019 , 15.30-17.30 uur

Op zaterdag 14 september 2019 is de feestelijke opening van Buurttuin Poelenburg  ‘De Groene Oase. Van 15.30 tot 17.30 uur zijn alle inwoners van Poelenburg & Peldersveld van harte welkom voor een drankje en hapje in de vernieuwde buurttuin aan de Poelenburg 56-C (naast eethuis Melis Pide).

De buurttuin ligt al enkele jaren aan de weg Poelenburg in Zaandam. In 2019 is de buurttuin een zelfstandige stichting geworden, met nieuwe bestuursleden. Dit wil de stichting graag vieren met de buurtbewoners.

Stichting Buurttuin Poelenburg ‘De Groene Oase’ wil op een duurzame, biologische en circulaire wijze een buurttuin met pluktuin en voedselbos bieden aan de inwoners van de wijken Poelenburg en Peldersveld. Vanuit de gedachte “onbekend maakt onbemind” wil de buurttuin als bruggenbouwer juist ontmoeting tussen bewoners stimuleren, om de leefbaarheid en sociale veiligheid in de wijken te bevorderen.

De Groene Oase is een unieke groene ontmoetingsplek, waar buurtbewoners d.m.v. natuurbeleving, diverse activiteiten, educatie en vrijwilligerswerk met elkaar in aanraking komen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met voorzitter Ton van den Berg, via 06 2266 6478 of via info@buurttuinpoelenburg.nl.

Aansluitend op de opening vindt in de Buurttuin ‘Dichter bij Poelenburg 2019’ plaats: een poëzieavond waarop dichters en vertellers een podium vinden voor hun woordkunst, in een natuurlijke, mooie omgeving, met muziek. Doel is om buurtbewoners in contact te brengen met woordkunst en met elkaar. Dichter bij Poelenburg 2019′: zaterdag 14 september 2019, van 17.30 tot 21.00 uur.

14 september 2019 Dichter bij Poelenburg

In Buurttuin Poelenburg ‘De Groene Oase’ Poelenburg 56C, Zaandam wordt weer een nieuwe editie ‘Dichter bij Poelenburg’ georganiseerd. Een heerlijke avond met dichters, verhalenvertellers en muziek. We zullen deze avond worden meegenomen in een reis vol gedichten en verhalen in diverse stijlen en diverse thema’s al dan niet begeleid met muziek. Uiteraard is er ook gedacht aan een hapje en een drankje (tegen een kleine vergoeding). Tijd van aanvang wordt nog vermeld

28 september 2019 Burendag én Kunstroute

Tijdens Burendag zaterdag 28 september gaat de Poelenburg Kunstroute in de herhaling. Van 12.00 tot 17.00 is er op veertien verschillende plekken wat te zien, te doen of te horen. Workshops breien, yoga, verhalen, houtsnijden, schilderijen en foto’s zijn nog maar een paar voorbeelden. Infopunten zijn te vinden in de buurtcentra De Poelenburcht en Lobelia, op de Stadsboerderij Darwinpark en in de buurttuin De Groene Oase.  Tijdens Burendag zaterdag 28 september gaat de Poelenburg Kunstroute in de herhaling. Van 12.00 tot 17.00 is er op veertien verschillende plekken wat te zien, te doen of te horen. Workshops breien, yoga, verhalen, houtsnijden, schilderijen en foto’s zijn nog maar een paar voorbeelden. Infopunten zijn te vinden in de buurtcentra De Poelenburcht en Lobelia, op de Stadsboerderij Darwinpark en in de buurttuin De Groene Oase.