Feestelijke opening Buurttuin Poelenburg!

Zaterdag 14 september 2019 , 15.30-17.30 uur

Op zaterdag 14 september 2019 is de feestelijke opening van Buurttuin Poelenburg  ‘De Groene Oase. Van 15.30 tot 17.30 uur zijn alle inwoners van Poelenburg & Peldersveld van harte welkom voor een drankje en hapje in de vernieuwde buurttuin aan de Poelenburg 56-C (naast eethuis Melis Pide).

De buurttuin ligt al enkele jaren aan de weg Poelenburg in Zaandam. In 2019 is de buurttuin een zelfstandige stichting geworden, met nieuwe bestuursleden. Dit wil de stichting graag vieren met de buurtbewoners.

Buurttuin Poelenburg ‘De Groene Oase’ wil op een duurzame, biologische en circulaire wijze een buurttuin met pluktuin en voedselbos bieden aan de inwoners van de wijken Poelenburg en Peldersveld. Vanuit de gedachte “onbekend maakt onbemind” wil de buurttuin als bruggenbouwer juist ontmoeting tussen bewoners stimuleren, om de leefbaarheid en sociale veiligheid in de wijken te bevorderen.

De Groene Oase is een unieke groene ontmoetingsplek, waar buurtbewoners d.m.v. natuurbeleving, diverse activiteiten, educatie en vrijwilligerswerk met elkaar in aanraking komen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@buurttuinpoelenburg.nl.

Aansluitend op de opening vindt in de Buurttuin ‘Dichter bij Poelenburg 2019’ plaats: een poëzieavond waarop dichters en vertellers een podium vinden voor hun woordkunst, in een natuurlijke, mooie omgeving, met muziek. Doel is om buurtbewoners in contact te brengen met woordkunst en met elkaar. Dichter bij Poelenburg 2019′: zaterdag 14 september 2019, van 17.30 tot 21.00 uur.

Een heel jaar je eigen moestuinbak

Daar zit je dan, een prima flat of appartement in een prima buurt. Toch mis je wat. Je wilt wat groenten verbouwen, wat in de aarde rommelen of gewoon lekker bezig zijn met planten. Het balkon heeft te weinig ruimte om leuk aan de gang te zijn.

(foto)

Gelukkig heeft Poelenburg een Buurttuin. Weliswaar wat verscholen, maar wel een Buurttuin met veel mogelijkheden. Buurttuin Poelenburg ‘De Groene Oase’ heeft naast de siertuin en het fruitbomengedeelte ook een twintigtal moestuinbakken van 6 m2. Buurtbewoners kunnen per gezin één bak ‘huren’ voor een jaar.

Je bent vrij om te verbouwen wat je wilt aan groentegewassen. Natuurlijk zijn er regels waar iedereen zich aan moet houden. Die regels krijg je zodra je een bak in gebruik gaat nemen. De gebruikerskosten bedragen € 35,– voor een heel jaar. Voor dat geld heeft u een moestuinbak met gezonde aarde en als u wilt kunt u vragen stellen aan de beheerder. Elk jaar worden de bakken aangevuld met goede aarde.

Uiteraard zorg je zelf voor de bak; water geven, de omtrek van de bak onkruidvrij houden en in december de bak weer ‘schoon’ opleveren zodat de volgende gebruiker met een schone bak kan beginnen. Natuurlijk is het mogelijk de moestuinbak nóg een jaar te gebruiken. Dan moet je voor het nieuwe jaar weer de gebruikersvergoeding van € 35,– betalen. Een ‘moestuinbakjaar’ loopt van maart tot februari het volgende jaar.

Dit zijn de regels voor het gebruiken van een moestuinbak

Wil je meer informatie of een moestuinbak bespreken voor het komende jaar? De beheerder zal je graag verder informeren: beheerder@buurttuinpoelenburg.nl