Dagelijks beheer

Het beheer, onderhoud en verzorging van de Buurttuin is in handen van hovenier/ecoloog Henk. Hij adviseert de moestuinbakgebruikers, organiseert op verzoek rondleidingen en ondersteunt evenementen.

Beheerder Rolina richt zich mede op vormgeving en inrichting van de Buurttuin. Zij is eveneens verantwoordelijk voor het in gebruik geven en beheren van alle zaken van de moestuinbakken. Rolina organiseert activiteiten in de Buurttuin.

Wij gaan de Buurttuin mooier maken

Buurttuin Poelenburg heeft onderhoud nodig. Zeker zijn in de herfst en winter best wel wat klussen te doen. Zo is het normale onderhoud al veel werk. Ook verschillende projecten vragen aandacht en energie. Wij willen de Buurttuin mooier maken. Helpt u mee?

We zoeken vrijwilligers voor verschillende klussen en klusjes; bladeren harken, planten verplaatsen, moestuinbakken leeghalen en aanharken. Een klein deel van de Buurttuin is wat verwilderd. Op dit stukje grond zullen brandnetels en andere planten weggehaald moeten worden, de grond gevlakt en aangeharkt worden. Een hekwerk moet nog verplaatst worden.

Wilt u ons helpen? Dat zal fijn zijn. Binnenkort plaatsen we datums van meewerk-dagen. Op die dagen kunt u een uurtje of langer mee helpen de Buurttuin te verfraaien. Doet u ook mee?

‘Zaanse Cultuur Tempels’ 9 en 10 november 2019

In dit weekend kunnen inwoners van en bezoekers aan de Zaanstreek een bezoek brengen aan verschillende culturele instellingen die, naast hun reguliere aanbod, ook een extra of gratis activiteit aanbieden.

Buurttuin Poelenburg ‘De groene oase’ zal samen met ZPINK en PLBdoet een happening organiseren in de buurttuin, op Poelenburg 56 C. Tussen 11 en 16 uur op zaterdag 9 november a.s. zullen er rondleidingen gegeven worden op de tuin, zijn er verkwikkende erwtensoep en pannenkoeken, tegen een kleine bijdrage bij een verwarmend vuurtje. De entree is gratis.

Ons motto, onbekend maakt onbemind, zal door middel van ontmoeting en verhalen luister worden bijgezet en daarbij hopen we veel Zaankanters te ontmoeten en een indruk te geven van een unieke buurttuin in Poelenburg.