Een heel jaar je eigen moestuinbak

Daar zit je dan, een prima flat of appartement in een prima buurt. Toch mis je wat. Je wilt wat groenten verbouwen, wat in de aarde rommelen of gewoon lekker bezig zijn met planten. Het balkon heeft te weinig ruimte om leuk aan de gang te zijn.

(foto)

Gelukkig heeft Poelenburg een Buurttuin. Weliswaar wat verscholen, maar wel een Buurttuin met veel mogelijkheden. Buurttuin Poelenburg ‘De Groene Oase’ heeft naast de siertuin en het fruitbomengedeelte ook een twintigtal moestuinbakken van 6 m2. Buurtbewoners kunnen per gezin één bak ‘huren’ voor een jaar.

Je bent vrij om te verbouwen wat je wilt aan groentegewassen. Natuurlijk zijn er regels waar iedereen zich aan moet houden. Die regels krijg je zodra je een bak in gebruik gaat nemen. De gebruikerskosten bedragen € 35,– voor een heel jaar. Voor dat geld heeft u een moestuinbak met gezonde aarde en als u wilt kunt u vragen stellen aan de beheerder. Elk jaar worden de bakken aangevuld met goede aarde.

Uiteraard zorg je zelf voor de bak; water geven, de omtrek van de bak onkruidvrij houden en in december de bak weer ‘schoon’ opleveren zodat de volgende gebruiker met een schone bak kan beginnen. Natuurlijk is het mogelijk de moestuinbak nóg een jaar te gebruiken. Dan moet je voor het nieuwe jaar weer de gebruikersvergoeding van € 35,– betalen. Een ‘moestuinbakjaar’ loopt van maart tot februari het volgende jaar.

Dit zijn de regels voor het gebruiken van een moestuinbak

Wil je meer informatie of een moestuinbak bespreken voor het komende jaar? De beheerder zal je graag verder informeren: beheerder@buurttuinpoelenburg.nl