Feestelijke opening Buurttuin Poelenburg!

Zaterdag 14 september 2019 , 15.30-17.30 uur

Op zaterdag 14 september 2019 is de feestelijke opening van Buurttuin Poelenburg  ‘De Groene Oase. Van 15.30 tot 17.30 uur zijn alle inwoners van Poelenburg & Peldersveld van harte welkom voor een drankje en hapje in de vernieuwde buurttuin aan de Poelenburg 56-C (naast eethuis Melis Pide).

De buurttuin ligt al enkele jaren aan de weg Poelenburg in Zaandam. In 2019 is de buurttuin een zelfstandige stichting geworden, met nieuwe bestuursleden. Dit wil de stichting graag vieren met de buurtbewoners.

Stichting Buurttuin Poelenburg ‘De Groene Oase’ wil op een duurzame, biologische en circulaire wijze een buurttuin met pluktuin en voedselbos bieden aan de inwoners van de wijken Poelenburg en Peldersveld. Vanuit de gedachte “onbekend maakt onbemind” wil de buurttuin als bruggenbouwer juist ontmoeting tussen bewoners stimuleren, om de leefbaarheid en sociale veiligheid in de wijken te bevorderen.

De Groene Oase is een unieke groene ontmoetingsplek, waar buurtbewoners d.m.v. natuurbeleving, diverse activiteiten, educatie en vrijwilligerswerk met elkaar in aanraking komen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met voorzitter Ton van den Berg, via 06 2266 6478 of via info@buurttuinpoelenburg.nl.

Aansluitend op de opening vindt in de Buurttuin ‘Dichter bij Poelenburg 2019’ plaats: een poëzieavond waarop dichters en vertellers een podium vinden voor hun woordkunst, in een natuurlijke, mooie omgeving, met muziek. Doel is om buurtbewoners in contact te brengen met woordkunst en met elkaar. Dichter bij Poelenburg 2019′: zaterdag 14 september 2019, van 17.30 tot 21.00 uur.